subota, 27. svibnja 2017.

BAKIN DŽEM S JAGODAMA I LIMUNOM


Sastojci
sastojci za domaći džem s jagodama i limunom
1kg. domaćih,svježih i zdravih jagoda
1kg. Šećera ( kristal)
1 čaša Prirodne izvorske vode Studena
sok od jednog limuna



 
Priprema
1.
priprema džema s jagodama
jagode dobro operite,očistite peteljke.
šećer prelite s vodom i kuhajte u gusti sirup.
2.
lagano ubacite jagode i kuhajte na tihoj vatri,uz povremeno miješanje,pred kraj dodajte sok od limuna.
sipajte u zagrijane staklenke i drugi dan,povežite i držite na suhom,tamnom i hladnom mjestu
ovo je najednostavniji i najzdraviji džem,bez ikakvih dodataka,na ovaj način možete spremiti i ostalo sezonsko voće koje nam uskoro dolazi.

Posluživanje
za konzerviranje koristite samo potpuno zdravo i zrelo voće.odjednom konzervirajte manju količinu,nećete se pretjerano umoriti,a voće će zadržati lijepu,prirodnu boju.redovito kontrolirajte ,ako vam se počelo kvariti,prokuhajte,uz dodatak,šećera,ako je potrebno,ili odmah upotrijebite.domaća zimnica se može održati godinu dana,ako se zadrži dulje,tada mijenja boju.zato spremite količinu koja je dovoljna do iduće sezone.
coolinarika.com (mak63)
domaći džemovi i pekmezi se odmah sipaju u prethodno zagrijane staklenke i ostave u toploj pećnici da se postupno ohlade..

Nema komentara:

Objavi komentar