petak, 1. srpnja 2016.

PITA SA JABUKAMA GOTOVA ZA 20 MINUTA



SASTOJCI
500 gr tankih kora za pitu
1,5 kg jabuka

600 gr+par kašika šećera
700 ml vode
1 vanilin šećer
100 gr putera
malo ulja
3 kašike griza
po želji orasi,cimet,grožđice

PRIPREMA
Sirup od šećera,vanilin šećera i vode prokuhati, ostaviti sa strane da se ohladi. Rastopiti 100 g putera i u njega dodati par kašika ulja.Jabuke oljuštiti, izrendati i dodati par kašika šećera i 3 kašike griza, da upiju višak soka.Po želji možete u fil od jabuka dodati cimet, grožđice i orahe. Kore po dvije sastavljati premazati puterom i uljem,pa dodati fil od jabuka, fil se nanosi samo na jednom dijelu na početku, gledajte da vam fila bude dovoljno za sve kore.

Zarolati i redati u pleh. Kad je sve poredano,izrezati oštrim nožem, posuti sa malo ulja i peći na 200 C dok ne porumeni. Vrelu pitu preliti hladnim sirupom.

POSLUZIVANJE
Kada se ohladi,poslužiti pitu!

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar