utorak, 26. srpnja 2016.

KREMA NAKON DEPILACIJE



Depilacija je danas nešto što se smatra dijelom osobne higijene, bez obzira koji dio tijela depilirali. No, još uvijek ima žena koje to ne muči, kako izgledaju – izgledaju.

To je u redu, isto kao i depilirati sve. Naravno, ima i muškaraca koji se depiliraju, sportaši, recimo, koliko zbog prirode samog sporta, toliko zbog novih pravila, koliko se meni čini.

Nakon depilacije, bilo voskom, bilo epilatorom, koži je potrebna posebna njega. Vjerujem da svaka od vas već koristi neki preparat, jer kožu treba umiriti nakon takvog postupka. Odlazite li u kozmetički salon na depilaciju, nemate potrebe za takvim preparatom.

Depilacija se može raditi voskom, epilatorom, britvicom, pincetom, depilacijskom kremom…različiti pristupi, a rezultat isti. Osobno, primjenjujem kombinaciju nekoliko pristupa i ne odlazim u salon na depilaciju.

Koži je potrebna krema koja će ju umiriti, dezinficirati, djelovati protuupalno, stegnuti, ublažiti crvenilo, njegovati, obnoviti.

Prije konačnog recepta, trebalo mi je vremena za malo isprobavanja nekih kombinacija. Također je trebalo dosta vremena da se krema koristi i da se vidi učinkovitost. Koristili smo ju moj muž nakon brijanja i ja nakon korištenja voska i epilatora. Mislim da joj je učinak odličan. Lijepo miriši, a i rok trajanja joj je dosta dug, za sada se drži, ima sigurno mjesec i pol, s tim da ju ne držim u hladnjaku.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.


Sastojci:
Uljna faza

– 60 ml macerata kantariona – djeluje protuupalno
– 10 ml bučinog hladno prešanog ulja – djeluje protuupalno
– 5 ml kokosovog hladno prešanog ulja – njeguje i štiti oštećenu kožu
– 7 g pčelinjeg voska – njeguje
– 7 g lanolina – njeguje, obnavlja i smiruje kožu
– 4 kapi eteričnog ulja eukaliptusa – dezinficira
– 4 kapi eteričnog ulja kadulje – steže
– 4 kapi eteričnog ulja čajevca – djeluje protuupalno, dezinficira
– 15 ml aloa vera gela – obnavlja, hladi i steže kožu, ublažava crvenilo

Vodena faza:

– 5 ml tinkture cimeta (vidi recept!) – dezinficira, steže
– 10 ml hidrolata geranija – hladi i umiruje kožu, ima snažan protuupalni učinak
– 10 ml hidrolata različka – djeluje protuupalno i antibakterijski, može se samostalno koristiti za njegu kože

Priprema:
Otopite ulja, vosak i lanolin na niskoj temperaturi. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte aloa vera gel i eterična ulja i dobro pomiješati. U visoku posudu ulijte tinkturu i hidrolate, pa polako ulijevajte smjesu ulja i miksajte štapnim mikserom dok smjesa ne posvijetli. Ulijte kremu u posudicu i ostavite da se ohladi. Čuvajte ju na hladnom.

Izvor: gazdarica.com

Nema komentara:

Objavi komentar