nedjelja, 24. srpnja 2016.
Sladoled od naranče s čokoladom..U kombinaciji s čokoladnom kremom na kraju, užitak za nepce i osvježenje za vruće dane.
Priprema
1.
Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje i stavite u lonac.
Naranču dobro operite četkicom pod mlazom tople vode. Posušite je i nožićem zapovrćem ogulite samo gornji narančasti dio.
Dodajte korice u mlijeko i vrhnje, pa lagano zagrijavajte dok ne prokuha.
2.
Stavite jaje, žumanjke i med u zdjelu pa ih ručnom pjenjačom (ili el. mikserom) umutite da dobijete pjenastu smjesu.
3.
Dodajte par žlica vrućeg mlijeka miješajući pri tom pjenjačom.
Dodajte zatim i preostalo mlijeko, sipajući ga u tankom mlazu kroz mrežasto cjedilo da odstranite korice naranče, istovremeno miješajući.
Vratite sve natrag u lonac i kuhajte na laganoj vatri par minuta, stalno miješajući drvenom žlicom, dok se krema sasvim lagano ne zgusne. Ne pustite da prokuha i ne kuhajte predugo jer će se jaja zgrušati.
4.
Ulijte kremu kroz gusto mrežasto cjedilo u čistu zdjelu, koju najbolje stavite u veću zdjelu s hladnom vodom i ledom da se zaustavi kuhanje i krema se prije ohladi.
Ohlađenu kremu pokrijte i ostavite u hladnjaku najmanje preko noći, još bolje 24 sata.
5.
Pripremite dalje sladoled prema uputama za vaš stroj.
Sam sladoled možete staviti odmah zamrzavati ako nemate stroj za sladoled.
6.
Za kremu, narežite sitno čokoladu, stavite je u zdjelicu zajedno s kondenziranim mlijekom i zagrijte 15-20 sekundi u mikrovalnoj. Dobro izmiješajte da se čokolada potpuno istopi.
Dodajte obično mlijeko (jednu do dvije žlice) da kremu razrijedite toliko da bude gusta, ali ipak tečna.
7.
U posudu pogodnu za zamrzavanje stavljajte sloj sladoleda, preko njega sloj kremeod čokolade, malo promiješajte žlicom, pa nastavite slagati slojeve. Stavite posudu u zamrzivač da se sladoled u potpunosti stisne prije posluživanja.
Ako vam ostane višak kreme od čokolade iskoristite je za posluživanje. Stajanjem će se malo zgusnuti i očvrsnuti, dovoljno je zagrijati je opet par sekundi da postane tekuća.
8.
Za one koji nemaju stroj za sladoled: budući da krema prije zamrzavanja nije dovoljno čvrsta da biste je odmah pomiješali s čokoladom a da se dvije smjese ne izjednače, pretpostavljam da je najbolje sladoled djelomično ohladiti u zamrzivaču, miješajući ga često vilicom, i tek kad postane malo čvršći umiješati u njega kremu od čokolade.
izvor:coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar