nedjelja, 24. srpnja 2016.

ČOKOLADNA GLAZURA! BRZA I JENOSTAVNA… MA SAVRŠENA BEZ PEGLANJA I FENIRANJA!


Sastojci
2 žličice Instant želatine Dolcela
3 žlice vode
200 ml vrhnja za šlag
200 g tamne čokolade za kuhanje



Priprema
1.
Pomiješajte želatinu s hladnom vodom. Ostavite bubriti 10 minuta. Pažljivo ju zagrijte nekoliko sekundi (6-8”) u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.
2.
U zagrijanom vrhnju za šlag miješajući otopite najseckanu čokoladu. Umiješajte otopljenu želatinu. Pričekajte koji trenutak da se glazura ohladi (oko 37°C), a zatim ju prelijte preko torte ili kolača. (P.S. za brže hlađenje miješajte pjenjačom.)
Savjet:
Tortu koju dekorirate stavite na metalnu rešetku, a glazura koja se iscijedi može se opet upotrijebiti dok je tekuća. Prije dekoriranja poželjno je tortu lijepo zagladiti. Ova količina je dovoljna za torte promjera 28-30 cm.
Posluživanje
Desert ohladite da se glazura stisne. Prije rezanja, stavite nož u vrč s vrućom vodom, obrišite ga, pa zarežite. Za svaki rez ponovo umočite u vodu i obrišite.

Mala tajna: Čokoladna glazura je savršena i nakon dužeg stajanja na sobnoj temperaturi.

Nisam još isprobala, ali mislim da se uz dodatak do 2 instatnt želatine, može postići izled Mirror Glaze… javim dojmove

Nema komentara:

Objavi komentar