srijeda, 27. srpnja 2016.

KATA



SASTOJCI
Kore
• 700 grama brašna
• 200 grama margarina
• 200 grama šećera
• 2 dcl mlijeka
• 3 žumanjka
• 1 vrećica praška za pecivo
• prstohvat soli



Krema
• 150 grama maslaca ili margarina
• 1 dcl ruma
• 4 žlice marmelade od marelice
• 2 žlice kakaa
• 1/2 dcl mlijeka
• 200 grama šećera u prahu

Glazura
• 150 grama čokolade za kuhanje
• 30 grama maslaca
• 4,5 žlice ulja

PRIPREMA
Prosijte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte ostale sastojke i umjesite prhko tjesto.
Tjesto podjelite na tri dijela pa ostavite da se malo odmori.
Tjesto razvaljajte na veličinu 30×30 pa stavite na pek papir. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Za kremu izmješajte pjenasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte rum, marmeladu, kakao, mlijeko.
Jednu koru kad se ohladi izlomite na komade pa sameljite u mlincu za mljevenje oraha.
Mljevenu koru dodajte u kremu.

Stavite prvu koru, premažite kremom te stavite drugu koru pa na nju glazuru.
Možda će vam se činiti da kore nisu kao u mađarice mekane, nego su malo tvrđe a takve baš i trebaju biti.

Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar