nedjelja, 24. srpnja 2016.

Najbolji cevapi



Konacno sam uspjela dobiti dobar recept za cevape ,ovo je orginal iz mesnice
moga Tece tako ih on priprema gotove za prodaju …ima razlicitih recepta sa
lukom bez luka itd …a meni su se dopali bas ovakvi ….stvar ukusa! ! Jes da
treba frisko meso koje se fasira …ali ja ga pravim sa gotovim fasiranim
mesom i cevapi su vise nego dobri .

Sastojci
1kg govedjeg mesa (fasiranog)ili
juneceg
1glavica crnoga luka
1mala kasicica sode bikarbone
2supene kasike brasna
2-3 kasicice soli (po zelji ako volite slanse
dodajte vise soli)
Priprema
1. Fasirano meso posoliti i ostaviti par sati u frizideru.

priprema-5f4456c80e50162c38d6d90d8e580a25_view_l
2. Poslje par sati isjeckati crni luk dodati u meso ,zatitm dodati sodu ,brasno,jos malo soli
ako volite slanse .



priprema-9fd0b3137a12cafc7e6e8d96adef0a76_view_l
3. Sve dobro umjesati rukom da se dobro poveze smjesa i ostaviti u frizideru jos par sati ili
ako vam treba za sledeci dan onda je najbolje da prenoci u frizideru.

priprema-1607e5135955bd01713c8db5cb164098_view_l
4. Poslje par sati ili sutra dan prije przenja oblikovati cevape rukama ,ako vam se ljepi za
ruke onda povremeno pokvasite ruke vodom ..ide lakse .

priprema-d94a268198d09cf53cfcce1109ca008e_view_l
5. Spremne cevape prziti u tavi na nizoj tempereturi i sa malo ulja . Ili na gril tavi ili skari
jos bolje .

priprema-6bc15d3d21ed3b81941a91541da67b61_view_l
Posluživanje
Sluziti uz domace lepinje ,sjeckani crni luk ili mladi luk ,uz ajvar ,ljuticu ili lukmiru sa
pavlakom …..ima toga puno sve zavisi ko sta voli ! Za ove cevape je najbolje frisko meso
.Teca mi je dao recept i rekao :parce mesa (junetine malo masnije)samljeti na masinu i
posoliti i ostaviti u frizideru par sati ,poslje par sati vaditi meso i opet samljeti i dodati
ostale sastojke i vratiti u frizider i najbolje je kada prenoci ….E posto nismo svi u
mogucnosti da meljemo meso ……rekao je moze i sa gotovim fasiranim mesom po
navedenom receptu…..napravila sam ih i vise nego dobri su!
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar