srijeda, 22. lipnja 2016.

MALE DOMACICE… Jako fin i kremast kolac sa orasima i kokosom…!






SASTOJCI:
TIJESTO:
6 bjelanjaka
6 zlica secera
100gr. kokosa
100gr. mljevenih orasa
1 prasak za pecivo



KREM:
6 zumanjaka
6 zlica secera
2 rebra kuhinjske cokolade
200gr. putera
200ml. slatkog vrhnja
2-3 slag pjene

PRIPREMA:

Umutite 6 bjelanjaka sa 6 zlica secera u saum.Dodajte kokos,mljevene orase i prasak za pecivo.Mijesajte sa spatulom,zatim tijesto istresite u pleh i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C oko 10-15 min. 6 zumanjaca i 6 zlica secera kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.Dodajte 2 rebra cokolade za kuhanje neprestano mijesajuci dok se cokolada ne otopi.

Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi. Izmiksajte 200ml. slatkog vrhnja u slag i ostavite sa strane. U hladan krem dodajte omeksali puter i miksajte. Na kraju dodajte umuceni slag i mijesajte sa spatulom. Krem staviti preko ohladenog tijesta a zatim slag pjenu.

izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar