petak, 1. travnja 2016.

BIJELA TORTA




Mmmm…, kremasto…, probaj malo : -))

SASTOJCI

Za koru
200 g nasjeckanih oraha
8 bjelanjaka
100 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
80 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
50 ml ulja
100 g grožđica

Za premazivanje kore
100 g Džema marelica Podravka

Za kremu
8 žumanjaka
120 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
300 g mascarpone sira
150 ml slatkog vrhnja

Za ukrašavanje
500 g Šlaga 5+ Dolcela
čokoladne mrvice

Priprema

Veću tepsiju (Ø30 cm) obložite papirom za pečenje, premažite maslacem i pospite brašnom. Orahe krupno nasjeckajte i rasporedite po tepsiji.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer i vanilin šećer da dobijete gustu, bijelu, pjenastu kremu.

Kremi dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, promiješajte, umiješajte ulje i grožđice. Pripremljenu smjesu nanesite na orahe.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, a zatim smanjite temperaturu na 180°C. Pecite 15-20 minuta, izvadite tepsiju i stavite je na vlažnu krpu oko 15 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar