Mmmm…, kremasto…, probaj malo : -))
SASTOJCI
Za koru
200 g nasjeckanih oraha
8 bjelanjaka
100 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
80 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
50 ml ulja
100 g grožđica
Za premazivanje kore
100 g Džema marelica Podravka
Za kremu
8 žumanjaka
120 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
300 g mascarpone sira
150 ml slatkog vrhnja
Za ukrašavanje
500 g Šlaga 5+ Dolcela
čokoladne mrvice
Priprema
Veću tepsiju (Ø30 cm) obložite papirom za pečenje, premažite maslacem i pospite brašnom. Orahe krupno nasjeckajte i rasporedite po tepsiji.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer i vanilin šećer da dobijete gustu, bijelu, pjenastu kremu.
Kremi dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, promiješajte, umiješajte ulje i grožđice. Pripremljenu smjesu nanesite na orahe.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, a zatim smanjite temperaturu na 180°C. Pecite 15-20 minuta, izvadite tepsiju i stavite je na vlažnu krpu oko 15 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar