nedjelja, 24. travnja 2016.

OVU PITU MORATE PROBATI NE ZNAM KAKO MI JE DO SADA OVAJ RECEPT PROMAKAO






Sastojci
oko 800 gr mekoga brasna
kasika soli
kasika maslinova ulja
tople vode po potrebi
za nadjev
1 kg mladih tikvica
3 kom jaja
kasika soli
2-3 kasike kisele pavlake
crni biber na vrh noza
beli biber na vrh noza
i jos
120 gr masla
120 ml ulja
Priprema
1.
U prosijano brasno dodajte kasiku soli i kasiku maslinova ulja pa dodajte postepeno mlaku vodu i zamesite meko testo..Podelite u dve loptice pa ga malo nauljite da ne hvata koricu i prekrijte najlonskom folijom..Pustite da odmori pola sata..
2.
Tikvice izrendajte i ostavite da se dobro ocede najbolje je da ih spremite pre nego zamesite testo ..Zatim ih rukama dobro ocedite i dodajte jaja,pavlaku,so i crni biber..Nadjev izmesajte neposredno pre razvlacenja kora da vam ne bi pustilo vode..U medzuvremenu otopite maslo pa ga pomesajte sa uljem treba ce vam za prskanje kora pri razvlacenju..
3.
Nabrasnite radni sto pa oklagijom razvucite koru pa je zatim poprskate toplim maslom..
4.
Razvacite samo krajeve pa kada ste ih istanjili nanesite nadjev od tikvica poprskajte ponovo maslom pa ih preklopite..
5.




Preklopljene krajeve ponovo poprskajte maslacom pa produzite da tanjite i preklapate ih..
6.
Vucite krajeve sve dok moze da se tanji i povremeno poprsajte sa maslacem pa sredinu presecite nozem da dobijete jedan veliki krug..
7.
Presecite jedan kraj pa pitu poredzajte u odgovarajuci pleh i odozgo poprskajte sa malo maslaca..
8.
Spremna za pecenje …
9.
Pecite na 250 stepeni oko 40 minuta do ne dobije finu zlatnu boju..
10.
Za nadjev sam koristila ovu vrstu tikvica..
11.
Posluzite toplo uz jogurt,kiselo mleko,ovcavinu ili neku finu tursiju..

Nema komentara:

Objavi komentar