srijeda, 27. travnja 2016.

DOMAĆA NUTELLA ZA 30 MINUTICA :)





15 dkg lješnjaka
30 dkg čokolade za kuhanje (60% kakaa)
1,5 dcl mlijeka 3,8%
1 dcl vrhnja za šlag (36%mm)
1 dcl biljnog ulja
5-6 kapi arome vanilije
5-6 kapi arome lješnjaka
10-15 dkg šećera (ovisno o vašem ukusu)

Priprema
1.
Lješnjake popržite desetak minuta u pećnici na 150°C. Prohladite, umotajte u kuhinjsku krpu i protrljajte kako bi vam se skinila kožica s njih. Ubacite očišćene lješnjake u blender i miksajte u nekoliko navrata. Trebate dobiti glatku kremastu pastu koju čak možete i samu pojesti, pa dalje ne morate čitati recept.
2.
Dok vam se lješnjaci miksaju, čokoladu izlomite, prelijte sa slatkim vrhnjem, obavezno koristite vrhnje visoke masnoće (36%mm) i otopite na pari. Nemojte koristiti biljno vrhnje za šlag.
3.
U pastu od lješnjaka dodajte pola količine ulja i mlijeka. Ponovo malo izmiksajte. Dodajte aromu vanilije i lješnjaka i šećer, pa opet malo izmiksajte. Dovoljno je pola minute. Sad dodajte ostatak ulja i mlijeka i otopljenu čokoladu s vrhnjem. Miksajte ponovo dva tri minuta da vam se sve fino izjednaći.
4.
Namaz prebacite u zdjelu i kuhajte na pari dok vam se malo ne zgusne. Za ovo je potrebno svega nekoliko minuta (max 10min), treba vam izgledati kao kad kuhate puding. Dodatno će se zgusnuti kad se ohladi, ali neće biti pretvrd, već će biti fino maziv.
Posluživanje
Od ove količine ćete dobiti oko 850gr namaza.

Izvor:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar