petak, 29. travnja 2016.

PIJESAK KOCKE!






Ima tu dosta recepata za “Pijesak tortu” i nisam imala namjeru pisati jos jedan u nizu,medjutimmoljena sam za recept pa reko da ispunim obecanje..
Sastojci
6 pudinga od vanilije
2 l mlijeka
2 dl secera + 250gmaslaca sobne temperature
Dodatni sastojci:
300 g istopljene cokolade(tamne ili mlijecne)
300 g mljevenog kekisa ili (przenih ljesnjaka)
300 g kokosa

Ukrasavanje:
2 vrecice slag pjene ili
2-3dl slatkog tucenog vrhnja
Priprema
Puding skuhati po uputstvima.Skuhan puding sasuti u pripremljene posude i pokriti prozirnom folijom, ostaviti da se puding u potpunosti ohladi(najbolje je puding skuhati noc prije)
Maslac predhodno dobro umutiti i dodavati mu ohladjen puding kasku po kasiku.Umiksati dobro puding u maslac pa smjesu podjeliti u na tri jednaka dijela.
U 1 dio dodati 300g istopljene cokolade (dobro izmjesati)
U 2 dio dodati mljevene kekse i
U 3 dio dodati kokosovo brasno
Zeljeni kalup obloziti papirom za pecenje(lakse se reze i vadi kolac iz kalupa) pa u kalup sasuti Masu sa kokosovim brasnom (opet lakse je izvaditi kolac jer je masa dosta cvrsca nego masa sa cokoladom ili keksom) poravnati masu i sasuti preostale dvije mase.
Kolac ostaviti u frizider na hladenje barem 3-4h ili u zamrzivac na 2h.. Ohladjen kolac premazati slag pjenom ili slatkim tucenim vrhnjem..Ukrasiti po zelji…

Posluživanje
Vazno je da su svi sastojci za ovu tortu sobne temperature ako se puding hladio u frizideru i tako hladan dodan maslacu stvorit ce se bijele grudvice prilikom miksanja..Zato je najbolje puding skuhati noc prije i ostaviti da se hladi na sobnoj temp. preko noci…

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar