srijeda, 21. lipnja 2017.

Torta sa malinama :)


POTREBNO:

Za kore: 5 jaja, 120g secera, kesica vanilin secera, 50g ostrog brasna, 40g kakaa, pola kesice praska za pecivo, 150ml mlijeka



Za fil: 600ml mlijeka, 2 kesice pudinga od vanilije, kesica vanilin secera, 200g maslaca, 150g secera u prahu, 250g odmrznutih malina

Za dekoraciju: razno voće iz kompota, polutke oraha

PRIPREMA: zumanca, secer, i vanilin secer pjenasto umutite mikserom. Umijesajte brasno pomijesano sa praskom za pecivo, i kakaom, a zatim i mlijeko. Na kraju lagano sastavite sa cvrstim snijegom od bjelanaca. Smjesu podijelite na 2 dijela, i svaki dio posebno pecite u pravougaonom kalupu, oblozenom papirom za pečenje. Pecite 15min na 180°C. Pecene kore ohladite. Za fil, prasak za puding pomijesajte sa vanilin secerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da prokljuca i uz mijesanje dodajte razmuceni prasak za puding. Kada se zgusne, skinite sa vatre i ohladite, te sastavite sa pjenasto umucenim maslacem i secerom u prahu. Polovinom fila premazite koru, odozgo poredajte maline i malo ih uronite u fil. Pritisnite drugom korom i premazite je ostalim filom. Tortu sijecite na kocke i posluzite je ukrasenu vocem iz kompota, i polutkom oraha.

Nema komentara:

Objavi komentar