četvrtak, 1. lipnja 2017.
Arancini.
Brzo napravljeni i još brže pojedeni arancini.
Sastojci
4-5 domaćih neprskanih naranči
vode
šećera
Priprema
1.
Nožem uzduž naranče napravite 8 zareza pa ogulite koru.
2.
Koru kuhinjskim škarama narežite na tanke trake.
3.
U lonac od 3 l ulijte vodu, i stavite kuhati.Kad pusti ključ uspite korice i neka kuhaju par minuta.Procijedite, promijenite vodu i ponovite postupak 3-4 puta.
4.
Na kraju procijeđene korice izvažite.Za 10 dkg korica stavite kuhati 1 dl vode i 10 dkg šećera do
gustog sirupa.U taj sirup stavite lagano kuhati korice 10 min.
5.
Kuhane poslažite na pek papir, pospite ih obilato šećerom i ostavite da se suše na toplome nekih 12 sati.Ako nisu tvrde nastavite ih još sušiti.
6.
Čuvajte u staklenoj kutiji sa poklopcem.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar