petak, 26. svibnja 2017.

Tročokoladna torta


Sastojci

TIJESTO

– 150 gr čokoladnih pahuljica
– 100 gr putera

KREMA

– 500 gr mascarpone sira
– 500 ml vrhnja za šlag
– 200 ml mliječne čokolade
– 200 gr bijele čokolade
– 150 gr tamne čokolade

Način pripreme

Sameljite pahuljice i pomiješajte sa otopljenim puterom.

Utisnite u kalup za torte i ostavite u frižideru.

U tri šerpice izmrvite tri vrste čokolade i dodajte po 50 ml vrhnja.

Umutite ostatak vrhnja sa mascarpone sirom i podijelite na tri jednaka dijela pa u svaki umiješajte po jednu otopljenu čokoladu.

Uspite prvo sloj kreme sa tamnom čokoladom, zatim mliječnu i na kraju bijelu čokoladu u kalup i ostavite da se ohladi preko noći.



izvor:NAJBOLJI RECEPTI

Nema komentara:

Objavi komentar