subota, 27. svibnja 2017.

MOJ GRČKI KOLAČ.


Već je dugo u upotrebi i svi su zadovoljni.

Sastojci
Biskvit
4 jaja
25 dag šećera
1,5 dcl ulja
1,5 dcl vode
26 dag brašna

Krema
6 dag šećera u prahu
5 dag brašna


 
2 dcl jake kave
5 žumanjaka
18,5 dag maslaca

Šaum
5 bjelanjaka
15 žlica šećera u prahu

Čokoladna glazura
30 dag čokolade
malo vode
3 žlica šećera
10 dag maslaca

Priprema
Prvo skuhati kremu:šećer u prahu i brašno pomiješati sa malo kave ,dobro razmutiti i dodati jedan po jedan žumanjak i ostatak kave.Kuhaj da postane gusto.U ohlađeno dodaj maslac.
Bjelanjke umutiti pjenasto sa šećerom i u njih dodavati jedan po jedan žumanjak,ulje,vodu i brašno.Peći u tepsiji,namašćenoj i pobrašnjenoj (20-33)na 180 C 25- 30 min.


 
Za šaum bjelanjke izmješati sa šećerom u prahu i izlupati ih na pari ili ako imate neki svoj način za šaum.
Ohlađeni biskvit prerezati po pola ,prvu polovicu premazati kremom poklopito drugom polovicom i zatim izrezati na kocke.Meni je ispalo 4×7 komada. Šaum natrpajte u plastičnu vrećicu i odrežite joj vrh ,istisnite šaum na svaku kocku,ima ga dovoljno.
Na kraju sve prelij čokoladnom glazurom.Čokoladu,malo vode i šećer rastopiti i uz miješanje malo prokuhaj da se sve dobro sjedini,maknuti s vatre i dodati maslac izmiješati,malo ohladiti staviti kolač na rešetkastu žlicu i preljevati čokoladom.
Posluživanje
pričekati da se čokolada stisne,može i u hladnjaku!!!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar