nedjelja, 1. siječnja 2017.

POLAGANA KROMPIRUŠA !!

Sastojci i priprema:Polagana krompiruša Polagana krompiruša




Domaća pita od krompira, ili krompiruša ili krompirača, kako ko voli…
Sastojci za tijesto:
500 gr brašna
malo soli
2-3 kašike ulja
voda
Fil:
1000 gr krompira
malo bibera
malo soli
jedna glavica crvenog luka
Poljev:
ulje
jedna kašika masla
vrhnje za kuhanje ili kajmak
Način pripreme:




U brašno staviti so i ulje pa vodom zakuhati dvije jufke za pitu. Staviti ih malo da odstoje. Nakon dvadesetak minuta jufku razviti, namazati je uljem, razvući, posipati je pripremljenim krompirom, slagati kao pitu maslanicu i odmah prvu jufku staviti u rernu da se peče. Razviti drugu jufku isto je sastaviti kao maslanicu, tepsiju sa prvom jufkom izvaditi iz rerne, na nju staviti drugu jufku,vratiti u rernu i peci 3o minuta na 25o stepeni. Pečenu pitu preliti vrhnjem za kuhanje.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar