nedjelja, 1. siječnja 2017.

KAKO SE PRAVI SLASTIČARSKA KREMA…NAJBOLJA ZA SVE VRSTE TORTI I KOLAČA



Sastojci

– 500 ml mlijeka
– 1 mahuna/štapić vanilije
– 4 žumanjka
– 150 g šećera
– 50 g brašna ili gustina

Za čvrste kreme još:

– 1 list želatine




Priprema

Zakuhati mlijeko skupa sa ostruganim sjemenkama iz mahune vanilije. Po želji staviti i praznu mahunu koju treba izvaditi kad mlijeko uzavre.

Žumanjke istući sa šećerom pa dodati brašno ili gustin izmiješati da nema grudica.

U to uliti malo uzavrelog mlijeka, dobro razmutiti pa dodati i ostatak mlijeka. Dobro izmiješati, vratiti u posudu u kojoj se mlijeko kuhalo i kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.

Maknuti s vatre i dok se hladi često promiješati da se po vrhu ne uhvati kožica, ili prekriti prozirnom folijom.

Za brže hlađenje, kremu istresti na veću tacnu, raširiti i pokriti folijom.

Za gušće kreme, kuhanu kremu maknuti sa vatre, neka malo stane, pa umiješati prethodno namočenu i ocijeđenu želatinu.

Kako sam već navela, ovo je osnovna krema, koju možete obogatiti dodatkom tučenog slatkog vrhnja, pjenasto tučenim maslacem sa dodatkom otopljene čokolade, voćnim ekstraktom…

Izvor: infokuhinja.info

Nema komentara:

Objavi komentar