slana štrudla sa sirom ,jednostavna za pripremu
Sastojci 6 osoba
600gr Pšenično glatko brašno Podravka
200gr Putera,sobne temperature
50gr svežeg kvasca
1 mala kašičica soli
1 mala kašičica sećera
1 žumance
200ml mlakog mleka
za fil 300gr belog sira
1 jaje
za premazivanje nepečene štrudle 1 belance
za posipanje belancetom premazane štrudle susam
600gr Pšenično glatko brašno Podravka
200gr Putera,sobne temperature
50gr svežeg kvasca
1 mala kašičica soli
1 mala kašičica sećera
1 žumance
200ml mlakog mleka
za fil 300gr belog sira
1 jaje
za premazivanje nepečene štrudle 1 belance
za posipanje belancetom premazane štrudle susam
Priprema
- 1.Brasno staviti u vanglu pa ga pomesati sa omekšalim puterom zatim dodati izmrvljen kvasac, dodati so , šećer i žumance pa sve to fino zamesiti sa mlaim mlekom .Testo ostaviti da nadodje .Dok se testo odmara pripremiti fil .Sir izmešati sa jajetom i osoliti po ukusu .
- 2.Nadoslo testo podeliti na dve loptice i ostaviti ih 10 minuta da nadodji .Pa ih onda razviti kao na slici i iseći testo na trake Sredina testa se ne seče i Po sredini rasporediti fil .
- 3.Zatim trake naizmenično stavljati jednu preko druge .
- 4.Napravljene štrudle staviti na pek papir i u tepsiju .Premazati ih belancetom posuti susamom .i Peću u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta .
- 5.Pečenu i prohladjenu štrudlu iseći i poslužiti uz jogurt ,kiselo mleko ili omiljeni napitak Prijatno .
Nema komentara:
Objavi komentar