srijeda, 21. rujna 2016.

Štrudla sa sirom





slana štrudla sa sirom ,jednostavna za pripremu
Sastojci 6 osoba
600gr Pšenično glatko brašno Podravka
200gr Putera,sobne temperature
50gr svežeg kvasca
1 mala kašičica soli
1 mala kašičica sećera
1 žumance
200ml mlakog mleka
za fil 300gr belog sira
1 jaje
za premazivanje nepečene štrudle 1 belance
za posipanje belancetom premazane štrudle susam

Priprema

  1. 1.

    Brasno staviti u vanglu pa ga  pomesati sa omekšalim puterom  zatim dodati  izmrvljen kvasac, dodati so , šećer i žumance pa sve to fino zamesiti sa mlaim mlekom .
    Testo ostaviti da nadodje .Dok se testo odmara pripremiti fil .Sir izmešati sa jajetom i osoliti po ukusu .
  2. 2.

    Nadoslo testo podeliti na dve loptice i ostaviti ih 10 minuta da nadodji .Pa ih onda razviti kao na slici  i iseći testo na trake Sredina testa se ne seče i Po sredini rasporediti fil .
  3. 3.
    Zatim trake naizmenično stavljati jednu preko druge .
  4. 4.
    Napravljene štrudle staviti  na pek papir i u tepsiju .Premazati ih belancetom posuti susamom .i Peću u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta .
  5. 5.
    Pečenu i prohladjenu štrudlu iseći i poslužiti uz jogurt ,kiselo mleko ili omiljeni napitak Prijatno .

Nema komentara:

Objavi komentar