utorak, 27. rujna 2016.

RECEPT ZA ŽUTU PILETINU SAM NAČILA OD MAME I DO DANAS JE NEZAMJENLJIV Fino,pohano a totalno drugčije..!!!

RECEPT ZA ŽUTU PILETINU SAM NAČILA OD MAME I DO DANAS JE NEZAMJENLJIV Fino,pohano a totalno drugčije..!!!



Fino,pohano a totalno drugčije..!!!
Sastojci
1 cijelo manje pile
2 bjeljanjka
125 g sitne kukuruzne krupice(palente)

1 m.ž blažeg čilija u prahu
1/2 m.ž kurkume
sol,papar
3 v.ž soka od limuna

Priprema
1.
Piletinu izrežite na komade,isperite,osušite kuhinjskim papirom i skinite kožu(krilcima nisam skidala),posolite.U dubokom tanjuru istući oba bjeljanjka.U drugom tanjuru izmiješati palentu,čili,kurkumu sol i papar.

2.
Meso najprije umoči u bjeljanjke a zatim uvaljati u smjesu od palente i začina.Piletinu staviti u pleh obložen pek-papirom i poškropiti s malo ulja.Peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta,tada meso pokapati sa sokom od limuna i peći još 20 minuta.
3.
Piletina je pečena kad počne istjecati čista tekućina,nakon što ubodete meso nožem.Poslužiti uz prilog po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar