subota, 24. rujna 2016.

Domaći Donner Kebab



Za večeru ili za goste.

Sastojci
Za tjesto :
Za 10 pogačica :
500 gr. brašna
20 gr. kvasac
1 žličica soli
300 ml. mlačne vode
Za nadjev:
800 gr. svinjetine ili piletine
2 glave crni luk
paprike crvene,zelene,žute
4 žlice ulja
sol,papar
(možete dodavati i kukuruz,paradajz,kečap,majonez)
Umak:
u razmjeru 1:1 majonez i jogurt i nasjeckani kopar

Priprema
1.
Od sastojke zamjesite tjesto, razvucite koru najtanje što možete i sa nekom širokom posudom isecite krugove, ili napravite loptice i na pobrašnjeni sto ih oklagijom razvucite najtanje što možete.
Pecite ih u teflonskoj tavi na nekoliko kapi ulja.



2.
Meso narežite na žilijen ( trakove) i ispržite ga na ulju.Dodajte ostalo narezano povrće, začinite začinima.Punite tjesta donere,savijte u rolatič i zatvorite čačkalicom.

3.
Možete meso preliti sa umakom od razmjera 1:1 od majoneze i jogurta ili sa kečapom i majonezom.

4.
Dobar tek !!!

izvor:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar