nedjelja, 25. rujna 2016.

LAGAN JE I UKUSAN I JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMITI: BALON TORTA




LAGAN JE I UKUSAN I JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMITI: BALON TORTA
23. Septembra 2016. recepti Kolaci 0







SASTOJCI
Kora
3 jaja
• 3 kasike secera
• 3 kasike brasna

I fil
6 zumanaca
• 6 kasika brasna
• 6 kasika secera
• 1 vanilin secer
• 1l mlijeka



II fil
6 bjelanaca
• 12 kasika secera
• 5 kasika secera
• malo vode


  PRIPREMA
Kora: Odvojiti bjelanca od zumanaca i umutiti bjelanaca mikserom, postepeno dodavati zumanca i secer. Umijesati brasno. Peci u namascenom plehu na 200C.

I fil
Od litre mlijeka odvojiti 1-2dl i u to umutiti, zumanca, brasno, secer i vanilin secer. Ostatak mlijeka staviti da prokljuca i ovu smjesu dosati u fil dok kljuca. Sve kuvati par min dok ne dobijete fil zeljene gustoce. Preliti preko pecene kore.

II fil
Izmiksati 6 bjelanaca sa 12 kasika secera. Staviti u loncic da prokljuca 5 kasika secera s malo vode i kad se secer istopi postepeno dodavati filu II.
Kad se umuti preliti preko fil I i ostaviti da se hladi u frizideru.

Nema komentara:

Objavi komentar