subota, 24. rujna 2016.

“Nemačka” čokoladna torta !!



Sastojci
Za korice:
2 šolje višenamenskog brašna
2 šolje šećera
¾ šolje kakaa
2 kašičice praška za pecivo
1½ kašičice sode bikarbone
1 kašičica soli
1 šolja mleka
½ šolje ulja
2 jaja
2 kašičice ekstrata vanile
1 šolja prokuvane vode




Za fil :
1 šolja punomasnog mleka
1 šolja kristal šećera
3 žumanca, umućena sa 1 kašičicom vode
1/2 šolje maslaca ili margarina, po želji
1 kašičica ekstrata vanile
1 šolja seckanih oraha
1 šolja kokosovog brašna
1 šolja kukuruznog skorba
Priprema
Torta:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh, najbolje prečnika 20 cm i pospite brašnom. Najbolje je da ispečete tri kore u ovakvom plehu da biste dobili slojevitu tortu.
U većoj činiji pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Dodajte u tu mešavinu mleko, ulje, jaja i ekstrat vanile i miksujte dok se sve lepo ne sjedini.
Smanjite brzinu mućenja mikserom i dodajte postepeno prokuvanu vodu. Kada se smesa sjedini mutite još minut pojačanom brzinom.
Ravnomerno pospite smesu u pripremljeni pleh.
Peći 30-35 minuta. Ubadanjem čačkalice u središte kolača, proverite da li je kolač gotov.
Izvadite pleh iz rerne i ohladite u njemu ispečene korice oko 10 minuta a potom ih izvadite iz pleha.




Fil:
U dubljoj činiji izmešajte mleko i kukuruzni skrob, dodajte šečer, žumanca, margarin i ekstrat vanile.
Kuvajte na nižoj temperaturi, konstantno mešajući dok ne postane gusta.
Uklonite sa ringle i dodajte orahe i kokosovo brašno.
Pustite da se glazura ohladi 1 sat pre nego što ćete je upotrebiti na rashlađenim koricama torte.
Da biste lakše mogli da sečete i servirate ovu tortu, nakon premazivanja korica filom, stavite je u frižider da odstoji 30 minuta ili duže da bi bila spremna za posluženje.

Nema komentara:

Objavi komentar