srijeda, 21. rujna 2016.

SAMOBORSKA GIBANICA (JAKO JE UKUSNA I SOČNA)



Sastojci:
500 g kora za savijaču/štrudlu (jedno pakiranje)
1 kg kiselkastih jabuka
300 g mljevenih oraha
oko 5 žlica šećera (ili prema ukusu)
cimet po želji

ulje (ili otopljeni margarin)
7 dl slatkog vrhnja (ja sam stavljala pola slatko, pola mileram)



Priprema:
Jabuke ogulite i naribajte pa pospite šećerom i cimetom, prema ukusu. Kad malo odstoje probajte pa ako vam fali još šećera dodajte, sve ovisi o tome kakve su jabuke. Kad puste sok dodajte mljevene orahe i dobro promiješajte.

Složite tri kore na dno pleha u kojem ćete peći, a svaku obavezno premažite uljem/otopljenim margarinom. Meni je za kolače s voćem uvijek draže ulje, margarin ima previše specifičan miris.
Složite nadjev pa na njega dvije kore pa opet nadjev, sve dok ne potrošite smjesu, s tim da završite s dvjema korama. Meni je ispalo taman za četiri razine nadjeva u velikom plehu od pećnice.
Gotovu gibanicu razrežite na kocke po želji pa stavite peći na 180°C oko 45 minuta. Desetak minuta prije kraja prelijte vrhnjem i dopecite.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar