nedjelja, 3. srpnja 2016.

USTIPCI! U KUCI IH SVI VOLIMO.




Sastojci 12 ljudi
850 g brašna
850 ml vode

2 kašike suvog kvasca Dolcela
1 žlica soli
Ulje za prženje

priprema
1.
Mješavina pripremiti noć prije, tako da tijesto dolazi cijelu noć i biti spremni u jutro pržite za doručak, ali ako želite možete učiniti kada želite.
U posudu stavite prosejano brašno, sol i kvasac.

2.
Brew sa vodom testa, ali nije teško kao kruh mekši i da čak i kada ljepi zaustaviti.

3.
Pokriti s celofan i krpom i ostaviti da raste na toplom mestu. Kada zalijepite ujutro rekao da to i to kuhani više odmah idu u pržiti uštipci tj. Izvadite tijesto.

4.
Stavite ulje da se zagreje, a zatim žlica izvadite tijesto i mjesto u vruće ulje. Žličica malo pad u vrućem ulju, tako da će biti lakše ukloniti.

5.
Smanjiti toplotu do srednje i pržiti fritule nakon nekoliko minuta na jednoj strani, a da ih drugi strani.Vaditi u posudi obložen papirom i pokriti krpom da malo omekša i hladnom dok se sve peći.

6.
Uštipci su lijepo hrskava spolja mekom unutra. Poslužite sa sirom, bitovi, ili ajvar po ukusu.

služenje
Kada smo kod kuće najviše istina ove krofne ili Peksimeti ili brzo ustipci recept sam napravio ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar