petak, 22. srpnja 2016.

PILEĆI UŠTIPCI FANTASTIČAN RUČAK ZA KOJI VAM NE TREBA PUNO VREMENA



Još jedan odličan način za iskorištavanje ostataka jučerašnje piletine

Sastojci

150 g piletine
200 g brašna
200 ml mlijeka
100 ml jogurta
1 jaje
pola kafene kašike sode bikarbone
1 čajna kašika soli
ulje.

 
Priprema

1.
Ostatke piletine iscjeckati na male kockice. Piletina na slici je žuta jer je dan prije pečena sa kurkumom.
2.
U drugu posudu staviti brašno, dodati mu so i sodu bikarbonu, izmiješati. Zatim dodati jaje, jogurt i mlijeko i sve dobro promiješati.
3.
U tu smjesu istresti pileće kockice i fino ujednačiti kašikom.
4.
Na vrelo ulje vaditi uštipke supenom kašikom. Pržiti kratko s jedne i s druge strane, dok ne dobiju lijepu boju.
5.
Uštipke vaditi na papirni ubrus, kako bi upio višak masnoće.

Posluživanje

Uštipci nisu nimalo masni. Naprotiv, suhi su iznutra, zato preporučujem posluživanje uz osvježavajući namaz – naprimjer, uz kiselu pavlaku.

Nema komentara:

Objavi komentar