nedjelja, 3. srpnja 2016.

KREM KOLAČ SA BANANAMA NEMAM RIJEČI KOJIMA BI OPISALA OVU DIVOTU SUTRA PONOVO NA MOM STOLU

Sastojci
Prhko tijesto:
300 grama brašna
200 grama maslaca ili margarina
2 žlice šećera
1/2 čajne žličice soli
2 žlice hladne vode
Krema:
1/2 litre mlijeka
2 jaja
150 grama šećera
100 grama brašna
2 vanili šećera
3 banane
1/2 litre vrhnja za šlag (ja stavila biljno)
1 vrećica učvrščivača za šlag

Priprema
1.
Napravite prhko tijesto i stavite ga na pola sata u frižider da se dobro ohladi.
Razvaljajte na veličinu 20×30 pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min.
Nek vam tijesto ostane blijedo, kao kore za bijelu pitu.
2.
Izmješajte jaja sa šećerom, brašnom, vanilijom i mlijekom pa zakuhajte dok se ne zgusne.
U ohlađeno dodajte pola tučenog šlaga u koji ste dodali učvrščivač za šlag i narezane banane, koje ste nakapali limunovim sokom da ne potamne.
3.
Preko pečenog i ohlađenog prhkog tijesta namažite kremu.
4.
Premažite šlagom i dobro ohladite.

Nema komentara:

Objavi komentar