utorak, 5. travnja 2016.
VANGL TORTA
Baš je torta sočna i izdašna i brzo se pravi, a biskvit mi je super
SASTOJCI
6 jaja
10 žlica šećera
1 limun šećer
5 žlica vode
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo
KREMA
3 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
1 rum šećer
1 l mlijeka
250 g margarina
ZA GLAZURU
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja (ili 1 žlica masti)
PRIPREMA
1. Jaja i šećer pjenasto izmutite, dodajte vodu i na kraju brašno sa pecilnim praškom.
Sve lagano izmiješajte i pecite u namašćenom limu u zagrijanoj pećnici, na 180 ‘C.
Čačkalicom provjerite da li je pečeno, ako je suha, to je to.
2. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, pa ga izrežite na kockice, otprilike 2×2 cm. Izrezani biskvit stavite u veću i duboku posudu.
3. Puding skuhajte po uputi na vrećici, pa u toplo dodajte margarin i miješajte dok se margarin ne otopi.
4. Toplu kremu lagano sipajte u posudu sa biskvitnim kockicama i lagano miješajte da se sve lijepo sjedini.
5. Uski rebrasti kalup obložite sa folijom, izlijte dobivenu smjesu i spremite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne.
6. Ohlađeni kolač pažljivo preokrenite na tacnu, maknite foliju i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Možda je nekima ovaj recept nedostajao, ja se ispričavam što je naprasno nestao, pa sam ga zato opet napisala.
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar