utorak, 5. travnja 2016.

VANGL TORTA








Baš je torta sočna i izdašna i brzo se pravi, a biskvit mi je super

SASTOJCI
6 jaja
10 žlica šećera
1 limun šećer
5 žlica vode
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo

KREMA
3 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
1 rum šećer
1 l mlijeka
250 g margarina

ZA GLAZURU
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja (ili 1 žlica masti)

PRIPREMA
1. Jaja i šećer pjenasto izmutite, dodajte vodu i na kraju brašno sa pecilnim praškom.
Sve lagano izmiješajte i pecite u namašćenom limu u zagrijanoj pećnici, na 180 ‘C.
Čačkalicom provjerite da li je pečeno, ako je suha, to je to.

2. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, pa ga izrežite na kockice, otprilike 2×2 cm. Izrezani biskvit stavite u veću i duboku posudu.

3. Puding skuhajte po uputi na vrećici, pa u toplo dodajte margarin i miješajte dok se margarin ne otopi.

4. Toplu kremu lagano sipajte u posudu sa biskvitnim kockicama i lagano miješajte da se sve lijepo sjedini.

5. Uski rebrasti kalup obložite sa folijom, izlijte dobivenu smjesu i spremite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne.

6. Ohlađeni kolač pažljivo preokrenite na tacnu, maknite foliju i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje
Možda je nekima ovaj recept nedostajao, ja se ispričavam što je naprasno nestao, pa sam ga zato opet napisala.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar