subota, 2. travnja 2016.

MEKANA BISKVIT TORTA SA NADJEVOM OD MALINA I MASCARPONE SIRA





Lagana, osvježavajuća torta na mekanom biskvitu s nadjevom od malina, svježeg i mascarpone sira… slatki okus sreće

Sastojci 10 osoba
Za biskvit:
5 jaja
prstohvat soli
80 g šećera u prahu
100 ml maslinovog ulja
70 g brašna
20 g kakaa ili instant kakaa
½ žličice cimeta
½ žličice praška za pecivo
Za nadjev od malina:
500 g smrznutih malina
2 + 3 žlice šećera
1 puding s okusom maline ili vanilije



100 ml vode
Za nadjev od sira:
500 g svježeg (posnog) sira
250 g mascarpone sira
200 g šećera u prahu
… i još:
300-400 ml vrhnja za šlag za ukrašavanje
1 bourbon vanilin šećer
kakao mrvice za posipanje

Priprema
1.
Za biskvit: električnom mješalicom istucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. U drugoj posudi pjenasto istucite žutanjke sa šećerom u prahu do svijetlo žute boje, pa polako ulijevajte ulje miješajući električnom mješalicom. Dodajte prosijanu mješavinu brašna, kakaa, cimeta i praška za pecivo.
2.
Pomoću silikonske špatulice postepeno umiješajte snijeg od bjelanjaka, miješajući od dna prema gore dok se ne dobije jednolična smjesa.
3.
Kalup za tortu Ø25-28 cm obložite papirom za pečenje (obručem stisnite papir za pečenje na podlošku kalupa, nemojte mastiti kalup). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 15-20 minuta (provjerite da li je pečen drvenom čačkalicom!). Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
4.
Za nadjev od malina: smrznute maline otopite na vatri u kašu uz dodatak 2 žlice šećera. Posebno pomiješajte preostali šećer s praškom za puding i vodom pa dodajte u maline. Kuhajte miješajući dok se puding ne zgusne. Pustite da se malo ohladi, a prije stavljanja na tortu promiješajte.

5.
Za nadjev od sira električnom mješalicom pomiješajte svježi sir, mascarpone i šećer u prahu.

Slaganje
Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za posluživanje s dnom biskvita prema gore. Ravnomjerno rasporedite nadjev od sira pa nadjev od malina. Tortu ohladite u hladnjaku i ukrasite slojem tučenog vrhnja za šlag uz dodatak bourbon vanilinog šećera. Po želji pospite ukrasnim mrvicama.
Posluživanje
Tortu dobro ohladite, narežite pa poslužite.

Savjet: Recept za tortu možete pripremiti i u kalupu veličine 20 x 30 cm te poslužiti narezanu na kocke. U slast!

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar