nedjelja, 3. travnja 2016.

LEDENI VIJENAC SA KEKSOM….ČAROLIJA OKUSA






SASTOJCI
1 l mlijeka
2oo g šećera
100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka
2 kom Puding vanilija Dolcela

50 g kokosa
1 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kašičica burbon vanilin šećera
50 g maslaca
2 dl slatke pavlake za šlag

još
100 g turskog keksa ili neki čokoladni
50 g čokolade
malo ulja

PRIPREMA
U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje

Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti

Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati

poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći

Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom

Ostaviti da se čokolada stegne

dekorativan i jako ukusan

Izvor:http://www.receptisastilom.in.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar