ponedjeljak, 18. travnja 2016.

BOSANSKI LOKUMI - RECEPT JOS OD MOJE BAKE KO ZNA KOLIKO STAR…TOPE SE U USTIMA,STO DUZE STOJE TO SU BOLJI



  • SASTOJCI
    500 g maslaca (omeksanog na sobnoj teperaturi)
    4 kasike secera u prahu
    1 kg brasna
    1 kasicica soli
    secer u prahu
    PRIPREMA
    Od gore navedenih sastojaka napraviti tijesto koje moze da se oblikuje a da se ne rasipa.

    Ja obicno pravim jednu duzu traku debljine prsta i sijecem ukoso na nakih 5-6 cm duzine.

    Redati ih u neneamscenu tepsiju.




    Peci ih tj.susiti na 120 stepeni oko 4 sata.

    Kada su peceni malo prohladjene uvaljati u secer u prahu.

    Mogu da stoje i do 3 mjeseca i sve su bolji sto duze stoje.

    Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar