četvrtak, 19. siječnja 2017.
SVEDSKA SLANA (SMÖRGÅS) TORTA
SASTOJCI
2 paketa tosta
200gr kiselih krastavaca
2kom pasteta (Podravkine su najbolje)
3tegle majoneze
500ml pavlake
1 Philadelphia sir
500gr pileceg parizera / sunke
3 jaja
kopar
PRIPREMA
Prvi fil:
Pomjesati sitno sjeckane kisele krastavce, pastetu, majonezu, pavlaku i kopar.
Drugi fil:
Pomjesati mljeveni parizer/sunku, majonezu, kajmak i kopar.
Treci fil:
Pomjesati sir, kuhana jaja, majonezu, pavlaku i kopar.
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Napraviti temeljac od vode od krastavaca i obicne vode. Trecinu vode od krastavaca i ostalo voda.
Probajte da ne bude prekiselo.
U dublju tepsiju staviti prozirnu foliju uzduz i poprijeko. Zatim poredati tost tako da pokrije dno. Naravno tost se moze sjeci i “krojiti” ako se ne moze uklopiti. Zatim posuti krajeve napravljenim temeljcem. Namazati sa filom od parizera/sunke.
Sloziti drugi red tosta, ali na pola (kao cigle) u odnosu na donji sloj.
Opet posuti temeljcem i namazati sa filom od pastete.
Ponoviti red tosta, posuti temeljcem i filovati sa sirom i jajima.
Pokriti sa tostom i premazati odozgo tankim slojem majoneze. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frizideru preko noci.
Sljedeci dan “izvrnuti tortu a tacnu za posluzivanje.
Premazati je cijelu mjesavinom sira, majoneze i pavlake.
Dekoracija je vec stvar Vase maste i ukusa.
Posluživanje
Ista torta se moze praviti sa rakovima, samo umjesto parizera/sunke dodate kozice, rakove, skampe ili tunjevinu.
Izvor: putdozdravlja.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar