četvrtak, 19. siječnja 2017.

DA LI STE KROMPIR NEKADA SPREMALI NA OVAJ NAČIN?…IDE KAO PRILOG UZ GLAVNO JELO






Ukoliko tražite neku ideju za jednostavan i jako ukusan i zanimljiv prilog – evo recept za pripremu zapečenog pire krumpira.
Sastojci:



500 g krumpir
2 žlice maslaca
2 žumanjka
sol
bijeli papar
Priprema:
Krumpir očistiti i narezati na kockice. Skuhati u neslanoj vodi. Kada je krumpir kuhan, ocijediti i propasirati. Dodati sol i bijeli papar, žumanjke i maslac i sve zajedno pomiješati. Pleh za pečenje
obložiti pekarskim papirom. Uz pomoć ukrasne kesice (može i obična prozirna kesica, samo malo odrezati vrh) napraviti hrpice od pire krumpira. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 220ºC oko 10 minuta. Poslužiti uz jelo od mesa.

Nema komentara:

Objavi komentar