nedjelja, 4. rujna 2016.

ZAPEČENE SLANE PALAČINKE! TAKO JEDNOSTAVNO A DOBRO AKO NE NAPRAVITE PROPUSTITI CETE MNOGO


SASTOJCI
2 do 3 palačinke po osobi
Sastojci za 18 palačinki:
3 jaja
270 g brašna
750 do 780 ml mleka
prstohvat soli
puter za pečenje palačinki

SASTOJCI ZA PUNJENJE
1 kg šampinjona
2 glavice crnog luka ili struk praziluka
2 do 3 čena belog luka
pola kašičice majčine dušice
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
po ukusu; so, biber, suvi začin
ulje od semenki grožđa za prženje ili puter
750 g kisela pavlaka sa manjim procentom masnoće ili fat free
50 g izrendanog gouda ili koji vi volite, lako topljivi sir.

PRIPREMA
1.
Napraviti prvo palačinke ili veče pre ili pre spremanja ručka.
Umutiti jaja sa prstohvatom soli, dodati mleko i na kraju dodati brašno i sve umutiti sa žicom za mućenje da dobijete glatku smesu bez grudvica.
Pokriti i ostaviti u frižider za pola sata.
2.
U veći i dublji tiganj sipati nekoliko kašika ulja ili mešavinu ulja i putera i staviti sitnije iseckan crni luk da se prži, dok se luk prži, oprati šampinjone i iseći ih na krupnije komade.
Kad se luk upržio, dodati beli luk i šampinjone i pržiti sve dok sva tečnost ne uvri, mešati češće, jer šampinjoni vole ulje i vrlo brzo upiju svu masnoću.
Kuma je rekla da u ovu smesu se može dodati i sitno iseckana šunka, ko voli, kod nas je bez mesa.
Dodati majčinu dušicu,so, biber, suvi začin i sitno iseckan peršun, sve promešati i probati za ukus.
Ostaviti sa strane da se potpuno oihladi.
U hladno umešati polovinu kisele pavlake i sve izmešati.
3.
Uzeti mali pekač, veličine 20cm X 20cm i podmazati sa puterom ili uljem ( ja koristim sprej za pečenje PAM )
Staviti palačinku na radnu površinu , možete je premazati sa smesom ( ako je premazujete onda iseći šampinjone da su sitniji ) ili staviti dve pune kašičice smese od pečuraka, preklopiti stranice prema unutra i zaviti u rolnice.
4.
Ređati male rolate od palačinki ( vi pripremite onoliko komada koliko će vama biti dovoljno za ručak, nas je bilo 4 i nama je ovo bilo dovoljno ) premazati sa polovinom preostale kisele pavlake i posuti sa polovinom izrendanog sira.
5.
Sad preko toga ređati drugi red palačinki .
6.
Kad ste završili sa palačinkama, premazati sa ostakom kisele pavlake, posuti sa ostatkom sir, pokriti sa pek papirom a preko pokriti sa folijom i ušuškati svuda okolo i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30 minuta, skinuti foliju i pek papir i peći dok vam blago ne porumeni.
Ostaviti da se malo ohladi, po želji možete posuti odozgore sa mladim iseckanim lukom ili salatom po vašoj želji i poslužiti toplo.
7.
Prijatno!!!!

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar