SASTOJCI
PRVI DIO
5 bjelanjaka,
5 žlica šećera,
3 žlice brašna,
3 žlice mljevenih oraha,
1/2 pecilnog
DRUGI DIO
280 g mljevene plazme,
2 dl mlijeka ( sobne temp. ili hladno),
200 g otopljene čokolade,
150 g maslaca,
120 g štaub šećera
TREĆI DIO
200 g suhih smokvi,
100 g grožđica,
sok i malo korice od jedne naranče
ČETVRTI DIO
5 žumanjaka,
4 pudinga od vanilije,
1l mlijeka,
1 maslac,
220 g štaub šećera
PRIPREMA
1. Od sastojaka za prvi dio ispeći biskvit u kalupu za torte promjera 26.
Peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
Ohladiti
2. Za drugi dio umutiti štaub-šećer i maslac, dodati otopljenu čokoladu ( mikrovalna), pa kekse i mlijeko te rasporediti po ohlađenom biskvitu.
Staviti u frižider dok radite treći korak.
3. Za treći dio sameljite suhe smokve i grožđice, dodajte šećer, malo narančine korice i zamijesite s sokom jedne naranče.
Rasporediti po torti u izgradnji....
4. U četvrtom koraku skuhati pudinge i žumanjke te ohladiti, u ohlađeno dodati izrađen maslac i šećer.
Kremu rasporediti na tortu, ukrasiti šlagom, a ako netko nevoli onda po želji slavljenika ( moja je iz tog razloga čokoladna)
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar