SASTOJCI
hladno predjelo
oko 1kg pecenih i oljustenih paprika
oko 500ml kisele pavlake
2 kom jaja za pohovanje
brasna za pohovanje
1 kom kuvano jaje za ukrasavanje
200 gr sunkarice
oko 300 gr tvrdog kravljeg sira
100 gr rendanog kackavalja za ukrasavanje
2 kasike majoneza
oko 300 gr kiselih krastavaca
nekoliko debljih palacinki a moze i bez njih
PRIPREMA
1.
Filete paprika ispohovati, ostaviti na papirnom ubrusu da upiju visak masnoce.
2.
Ispeci par debljih palacinki a moze i bez njih.
3.
Kiselu pavlaku izruciti u sud i lagano izraditi viljuskom.
4.
Na tacnu sloziti 3-4 deblje palacinke (ili odmah pohanu papriku), tanko premazati pavlakom;
5.
sloziti papriku premazati pavlakom posuti sitno seckanom sunkom iseckanim krastavcima.
6.
Ponoviti postupak, umesto sunke posuti rendanim tvrdim sirom.
7.
Zavrsiti gornji sloj palacinkom, premazati kiselom pavlakom u koju je dodano 2 kasike majoneza.
8.
Ukrasiti kiselim krastavcima i kuvanim jajetom.
9.
zumance protisnem kroz najsitnije sito u pokusaju da dekorisem kao cvet mimoze…..
10.
Ostaviti na hladno
Posluživanje
Mere prilagoditi nameni: za porodicnu veceru moze i od 5-6 pohanih paprika,malo namazati pavlakom, posuti…..
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar