četvrtak, 7. srpnja 2016.

Čoko bomba torta

Najčokolodastija torta za prave ljubitelje čokolade. :)

Sastojci

Biskvit
10 jaja
10 žlica Šećera ( kristal)
10 žlica Glatkog brašna Podravka
5 žlica kakaa
1 Prašak za pecivo Docela
Krema
500 ml vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja
1 margarin
3 čokolade za kuhanje
3 mliječne čokolade
Priprema

1.
Biskvit: odvojiti žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. U tu smjesu dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju pažljivo kuhsčom umutiti snijeg od bjelanjaka.

Peći sat vremena na 150 stupnjeva. vrijeme pečenja ovisi o jačini pećnice tako da je najbolje provjeriti čačkalicom da li je biskvit ispečen.

2.
Krema: usitnuti čokolade i margarin i staviti na laganu vatru skupa sa vrhnjem za kuhanje da se svi sastojci otope i sjedine. Krema bude skroz rijetka, tokom hlađenja se ona skroz stisne. Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi te ohlađenu staviti u frizider da se dodatno stisne,

Ja sam jednom koristila umjesto vrhnja za kuhanje slatko vrhnje i sa njim bude dosta intenzivniji i jači okus čokolade.

3.
Ohlađeni biskvit preprezati na tri jednaka dijela. kremu podijeliti na tri dijela i slagati.

Nema komentara:

Objavi komentar