četvrtak, 7. travnja 2016.

RAFFAELLO KOCKE




SASTOJCI

BISKVIT

6 bjelanjaka
150g. šećera
2 vanilin šećera
1 bourbon vanilija šećer
100g. kokosovog brašna
50g. gustina
pola žličice praška za pecivo

KREMA

800ml. kokosovog mlijeka
200ml. mlijeka
3 vrećice pudinga-slatko vrhnje
6 žumanjaka
150g. šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
150g. kokosovog brašna
250g. margarina

PRELJEV

150ml. mlijeka
2 žlice šećera u prahu

DEKORACIJA

200ml. slatkog vrhnja
Raffaello kuglice

ili
kokosovo brašno

PRIPREMA

Prvo napravite biskvit,dok se on peče skuhat ćete kremicu.

BISKVIT

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. žumanjke spremite u hladnjak,trebat će vam za kremu,a bjelanjke tucite u snijeg postepeno dodavajući šećer pomiješan s vanilin šećerom i bourbon vanilijom. nemojte istući prečvrst snijeg,neka smjesa ostane lagano kremasta.
sada dodajte gustin,prašak za pecivo i kokos,pa još jednom promiješajte mikserom da se sastojci spoje.

Istresite smjesu u pleh obložen papirom za pečenje,rasporedite i poravnajte. pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20-30 minuta.

KREMA

Kokosovo mlijeko stavite grijati na laganu vatru,a u drugi lončić pomiješajte mlijeko,prašak za puding,žumanjke,šećer i ekstrakt vanilije. dobro izradite pjenjačom da smjesa ostane glatka.
Kad se kokosovo mlijeko ugrije do vrenja skinite ga s vatre,i lagano ga dodajte(prvo žlicu po žlicu,a onda u tankom mlazu) smjesi sa žumanjcima,stalno miješajući.

Stavite smjesu kuhati na srednju vatru miješajući dok ne dobijete gustu kremu. u gotovu,vruću kremu dodajte kokosovo brašno i dobro promiješajte. ostavite kremu da se hladi.

Kad vam je biskvit pečen,izvadite ga iz pećnice,kad se malo prohladi odlijepite papir,vratite biskvit u kalup,i prelijte s 150ml.mlijeka u koje ste dodali 2 žlice šećera u prahu.

U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature narezan na komadiće,i izradite mikserom najvećom brzinom dok se margarin ne spoji sa kremom. premažite kremu preko biskvita,i ostavite u hladnjak. kad se krema malo stisne,istucite šlag od 2dl.slatkog vrhnja,i premažite kolač.

POSLUZIVANJE

Držite najmanje još 3-4 sata u hladnjaku prije posluživanja,narežite kolač na kocke,a na svaku po želji stavite jednu raffaello kuglicu ili pospite kokosom.

I uživajte!

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar