nedjelja, 23. listopada 2016.

NEMA BOLJE OD OVE ZA VAŠE NEPCE! KOKOS ČOKOLADNA FANTAZIJA




SASTOJCI
70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
70 g šećera
10 g Glatkog brašna Podravka
10 g Gussnela Dolcela
15 g Kakaa u prahu Dolcela
1 žlica Praška za pecivo Dolcela
1 žlica ulja
1 žlica mlijeka
1 žlica ruma

ZA KREMU
1 litra mlijeka
1 Puding vanilija Dolcela
60 g Gussnela Dolcela
8 žlica šećera
100 g Kokos brašna Dolcela
10 g Mljevene želatine Dolcela
300 ml slatkog vrhnja



Za glazuru:
250 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade

PRIPREMA
1.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im šećer i još kratko izmiksajte.
2.
U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i Gussnel, a u drugoj tekuće: ulje mlijeko i rum.
3.
Čvrsto tučenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuće, pa sve zajedno izmiješajte lopaticom.
4.
Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (φ 26 cm) za torte i pecite na 160 °C 15 minuta.
5.
Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Od ukupne količine mlijeka odvojite malo, dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte.
6.
Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri par minuta. Kuhanu kremu ohladite.
7.
Za glazuru, čokoladu otopite u slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
8.
Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu želatinu, ohlađenu kremu od pudinga i kokosa, opet izmiksajte, dodajte čvrsto tučeni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve zajedno lijepo poveže.
9.
U kalup za tortu stavite prvi biskvit, pa po njemu rasporedite trećinu kreme.
10.
Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Na kraju stavite treći biskvit, premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata.
11.
Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite kuglicama od kokosa.

Posluživanje
Narežite i poslužite.

Savjet
Kad pripremate čokoladnu glazuru, slatko vrhnje zagrijte samo do točke vrenja, ne smije vam zakipjeti.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar