nedjelja, 23. listopada 2016.

SALAMA SA OBLATNOM – BRZO GOTOV, UKUSAN I ŠTO JE NAJVAŽNIJE KAD SE NAREŽE PUNO GA ISPADNE !

SALAMA SA OBLATNOM – BRZO GOTOV, UKUSAN I ŠTO JE NAJVAŽNIJE KAD SE NAREŽE PUNO GA ISPADNE !



Sastojci
Nadjev
1 margarin
2 jaja
25 dkg šećera
10 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg Petit keksi
5 dkg grožđica
10 dkg oraha
rum i limunova korica po želji
2 oblatne kore

Priprema
1
Prvo stavimo oblatne između mokrih krpa da omekšaju. Grožđice stavimo u jednu zdjelicu i polijemo ih sa malo ruma.
2
Na pari otopimo jedan margarin, 2 cijela jaja i šećer.
3

Kad se margarin, jaja i šećer otope dodamo čokoladu, narezane ili krupno natrgane kekse, natopljene grožđice u rumu i narezane orahe.
4
Miješamo do kad se sve lijepo ne sjedini i na kraju dodamo limunov sok i još ruma po želji.
5
Kad oblatne lijepo omekšaju namažemo na njih smjesu i zarolamo u roladu. Paziti da ne ostane zraka u njima.
Posluživanje
Po želji se mogu staviti i žele bomboni ili čokoladne bananice.

Nema komentara:

Objavi komentar