ponedjeljak, 24. listopada 2016.

BOUNTY TORTA – OVA TORTA JE POKUPILA SVE POHVALE, PREPORUČUJEMO DA JE PROBATE…

Sastojci
Za koru:

– 10 belanaca
– prstohvat soli
– 10 kašika šećera
– 3 ravne kašike oštrog brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
– 150 g kokosa

Za preliv kore:

– 100 ml mleka

Za krem:

– 10 žumanaca
– 100 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 150 g crne čokolade
– 150 g mlečne čokolade
– 50 ml mleka
– 125 g margarina
– 100 ml slatke pavlake

Za ganache glazuru od bele čokolade:

– 100 g bele čokolade
– 50 ml slatke pavlake

Priprema
Kora: Odvojite belanca od žumanaca. Dodajte belancima prstohvat soli i mutite mikserom postepeno dodavajući šećer, dok ne dobijete sjajan čvrst sneg.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.


U drugoj posudi prethodno sjedinite brašno, prašak za pecivo i kokos, pa vrlo lagano umešajte špatulom u čvrst sneg od belanaca.

Rasporedite smesu u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom, i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20 minuta, dok kora lepo ne požuti.

Pečenu koru presecite po dužini na tri lente i poprskajte mlekom svugde ravnomerno.

Krem: Žumanca umutite mikserom sa šećerom i vanilin šećerom u odgovarajućem loncu pa stavite da se kuva na pari, uz stalno mešanje varjačom.

Kuvajte dok ne počne da se zgušnjava (15-20 minuta), a potom dodajte obe vrste čokolade izlomljene na kocke i mleko, pa kuvajte još par minuta dok se sve ne otopi i lepo ne sjedini.

Krem ohladite do sobne temperature a potom dodajte omekšali margarin i penasto umutite mikserom. Na kraju lagano umešajte i umućenu slatku pavlaku pa sve lepo sjedinite kašikom.

Ganache glazura: Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri pa sačekajte da se malo prohladi.

Prvu koru premažite trećinom krema, stavite drugu koru, opet krem, treća kora i tortu završite kremom. Odozgo premažite glazurom od bele čokolade i ukrasite po želji umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar