utorak, 1. kolovoza 2017.

Quiche od tikvica i piletine.



TAKO JEDNOSTAVNO A TAKO FINO. RUČAK PO MOM UKUSU.
Sastojci
275 g svježeg lisnatog tijesta
300 g pilećih prsa( bijelo meso)
300 g tikvica
25 g maslaca
1 glavica crvenog luka



1 žličica mažurana
1 žličica sjeckanog svježeg kopra
80 g ribane gaude ili ementalera,Vegeta,papar

Za preljev:
4 kom jaja
1 dl mlijeka
1 dl vrhnja za kuhanje

Priprema
1.
Luk sitno iskosati i propirjati ga na maslacu da lagano zažuti,dodati na kockice nasjeckanu piletinu,zatim na kockice nasjeckane tikvice,zatim pojačati temepraturu i naglo pirjati dok ne ispari višak tekućine iz mesa i tikvica oko 10 min.Posipati sa Vegetom po ukusu,popapriti.

Vatrostalni kalup premazati tanko maslacem i obložiti ga tanko razvaljanim lisnatim tijestom,koje lagano vilicom treba izbockati po sredini.Na tijesto isipati pirjano povrće i meso,i posuti ga mažuranom i koprom.
Posebno izmiješati jaja,vrhnje



za kuhanje i mlijeko dodati naribani sir,i malo Vegete,sve preliti odgore,i staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 180C i peći 35-40 min.
Poslužiti uz neku finu salatu i samo još dobar vam tek!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar