ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.
Koristimo je svaki dan, a nismo znali zašto je jedna strana SJAJNA, a druga MAT
Sve aluminijumske folije izgledaju isto – jedna strana im je vrlo sjajna i ispolirana, a druga je mat. To je rezultat procesa proizvodnje, a evo kako to utiče na pripremu hrane.
folija
Aluminijumske folije koriste se za umotavanje hrane, održavanje njihove topline, zadržavanje topline zidova i uopšte su odlično rješenje u milion situacija u domaćinstvu. Ali, s jedne strane su sjajne, dok je druga strana mat. Da li to utiče na njihov učinak prilikom korišćenja? Evo odgovora.
Ova razlika nastaje zbog procesa proizvodnje. To znači da u finalnom procesu, dva sloja folije prolaze kroz valjak u isto vrijeme. Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna. Druga strana, koja ne bude u kontaktu s tim valjkom, izlazi mat.
Što se tiče ishrane i domaćinstva, nema veze na koju stranu ćete je okrenuti. Iako neki proizvođači neljepljivih aluminijskih folija ističu da hrana stavljena na mat stranu i omotana njome na taj način pruža maksimalnu efikasnost.
U većini slučajeva, bez obzira na koju stranu je stavili, aluminijska folija će osigurati jednako dobar posao i kod zamrzavanja i kod spremanja hrane.
Izvor: zena
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar