nedjelja, 27. kolovoza 2017.

MOJA KLJUKUŠA. STARINSKO, LIJEPO, UKUSNO I BRZO SE SPREMA!


Ovo je jedna od verzija za kljukuse a bice ih jos jer ovo je meni jedno od omiljenih jela.

Sastojci
Sastojci za kljukusu
1 tikvica (po mogucnosti zelena )
4 veca krompira
1 glavica luka(ako ga ne volite nemora te ga stavljati)
2 dcl kiselog vrhnja (ja sam koristila 18% masnoce
3 jaja
2 dcl brsna (ja sam koristila tip 500 a vi stavite po zelji)



2 dcl kukuruznog brasna
1 prasak za pecivo
100 gr sira tepista po zelji
zacini vegeta,so,biber
i jos
masnoca za podmazivanje tepsije
sira po potrebi naribati po kljukusi
tepsija 40×30

Priprema
Rernu ukljuciti na 220 stepeni da se zagrije i dok se rerna grije vi izribajte tikvicu na krupno rende, zatim izribati krompir i luk ko voli.U tu masu dodati kiselo vrhnje, jaja i sve dobro izmijesati.Zatim dodati obadvije vrste brasna u koje ste pomijesali prasak za pecivo, zacine po vasoj zelji a ja sam koristila vegetu ,malo soli i biber.Na kraju dodati izribani sir, sve lijepo izmijesti jer smjesa trba da bude ni gusta ni zitka.Istresti sve u namascenu tepsiju i odozgo naribati sira trapista ali ne previse.Peci dok lijepo ne porumeni oko pola sata.
Posluživanje
Uz kljukusu mozete sluziti kiselo mlijeko-jogurt ili neku salatu.Jako je ukusna i kada se ohladi.Ako zelite



praviti u vecoj tepsiji malo pojacajte sastojke,krompir,jaje i ostalo jer ja nekada pravim u velikom plehu i stavim vece kolicine sastojaka.
Bude super,super,pa eto drage moje probajte Devlinu kljukusu…
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar