petak, 25. kolovoza 2017.
FENOMENALNA STRUDLA SA ORASIMA
Sastojci
….za dve strudle….
1 kg brasna
2,5 dl mlakog mleka ( 250 ml )
2,5 dl mlake vode ( 250 ml )
2 jaja
3 zlice secera
1 ravna zlica soli
1,5 dl ulja ( 150 ml ulja )
40 gr svezeg kvasca
…..nadev….
600 gr mleveni orasa
300 gr secera
100 gr putera
200 ml mleka
2 zlicice vanilije secera
…..glazura…..
1 jaje
1/4 zlicice secera ( na vrh noza )
malo otopljena putera
Priprema
1.
Sud u kome mesite i svi potrebni sastojci treba da budu sobne temperature.
2.
Izdrobljeni kvasac prelijte mlakim mlekom ili vodom, pospite zlicicom secera i ostavite 15 minuta da nadodje.
3.
Pre mesanja brasno prosejte da bi testo bilo rastresitije, a zatim pomesajte sa soli i ostatkom secera. U sredini brasna napravite udubljenje i u njega sipajte umucena jaja, nadosli kvasac, ulje, preostalo toplo mleko i vodu. Kada ste testo dobro izradili rukama, prekrijte vlaznom krpom i ostavite na toplom mestu da naraste.
4.
Nadoslo testo opet dobro izradite okrecuci testo uvek u istom smeru. Podelite testo na 2 jedanaka dela i svaki razvaljajte na duzini lima od pecnice u pravougaonik, ( tanko i pomogucnosti iste debljine ) premazite prohladjenim filom i uvijte cvrsto u rolat. Rolate rastanjite sa rukama, pokrijte i ostavite 15 minuta na toplom mestu da narasta.
5.
Za fil prokuvajte mleko sa secerom i puterom. Uklonite sa vatre i dodajte orase i vaniliju secer. Sve dobro promesajte. Nadev ohladite
6.
Lagano umutite jaje sa secerom i stom glazurom dobro premazite strudle. Stavite pleh u zagrejajnu rernu na 200 stepeni i odma smanjite na 190 stepeni, pecite nekih 40 minuta ili dok dobro nepoprimi predivnu boju. Cim strudlu izvadite iz pecnice premazite otopljenim puterom. Pokrijte sa krpom i neka se tako malo ohladi.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar