subota, 22. srpnja 2017.

PILEĆA KREM ČORBA...UKUSNA I ZASITA


Sastojci
100g putera
1 glavica crnog luka
3 cenja bijelog luka
1/2 cup sitno sjeckanog celera
1 kom manje sargarepe



1 kom manjih pilecih prsa
2-3 cups bistre pilece supe sacuvane od barenih pilecih prsa
3 cups mlijeka
1 kasika brasna
soli i bibera po zelji

Priprema
1.
Obariti 10 min pileca prsa predhodno ociscenih od masnoce i zilica i dodati malo soli. Supu procjediti i sacuvati a prsa malo prohladiti.
2.



Na puteru izdinstati oljusteni i sitno isjeckani crni i bijeli luk oko 8 min. Dodati narendanu sargarepu, sjeckani celer i sve zajedno dinstati samo jos par min.
3.
Naliti supu, 2 cups mlijeka i sitno sjeckana pileca prsa. U preostali 1 cup mlijeka umutiti kasiku brasna i sipati u serpu sa supom da vri najmanje 5 min, dok corba ne postane gusta i kremasta. Iskljuciti, malo prohladiti i sluziti….

Nema komentara:

Objavi komentar