subota, 22. srpnja 2017.

JOŠ JEDAN FENOMENALNI BRZI DESERT U ČAŠI


Smišljala, smišljala i smislila osvježavajući, lagani i fini desert.
Sastojci
Griz krema: 0,75 dl mlijeka
4 žlice šećera
4 žlice griza
1/2 vrećice pudinga od vanilije
Preljev od jagoda: 4 žlice šećera
1 žlica vode



250g jagoda( narezanih) ili nekog drugog crvenog voća
1 vanilin šećer
1 žličica gustina
Još potrebno: Usitnjena čokolada ( napolitanke, kraš expres)
petit keksi
200 ml vrhnja za šlag
1 kremfix
Priprem
1.
Griz krema: O,5 l mlijeka i šećer staviti kuhati, a u preostalo staviti griz i puding i dobro izmiješati. Kada mlijeko prokuha dodati griz i skuhati gustu kremu.
2.



Preljev od jagoda: Na vatru staviti posudu sa šećerom i žlicom vode, kuhati dok se šećer ne otopi pa dodati jagode i vanilin šećer i kuhati 5, 6 min.
Na kraju dodati gustin razmučen sa malo vode i još kratko prokuhati
3.
SLAGANJE: U posudice ( ja sam imala 3 od 3dl) izmrviti petit kekse. Preliti ih sa vrućom kremom od griza te obilato posudi usitnjenom čokoladom
Kad se ohladi staviti šlag i preliti preljevom od jagoda.
Ohladiti!
Posluživanje
Desert dobro ohladiti, ali ja nisam mogla čekati pa sam probala topli i oduševila se!
Nadam se da će još netko podijeliti moje mišljenje!!
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar