ponedjeljak, 31. srpnja 2017.
Alpe.
Sastojci
Za tijesto:
1/2 l vode
250 grama maslaca ili margarina
280 grama brašna
9-10 manjih jaja
Krema:
1 litra mlijeka
5 žlica brašna
5 žlica gustina
300 grama šećera
3 vrećice vanili šećera
375 grama maslaca ili margarina
Priprema
1.
Zakuhajte vodu sa margarinom dok se margarin ne rastopi.
2.
Dodajte brašno i mješajte par minuta, pa stavite da se ohladi.
3.
U ohlađenu smjesu dodajte jedno po jedno jaje.
Smjesa mora biti gusta kao za kuglof, ne smije biti tekuća.
4.
U protvan veličine otprilike 35×25 stavite prek papir pa namažite pola smjese.
5.
Pecite na 180 stupnjeva 30-35 min. Ispecite i drugu koru.
6.
Za kremu pola mlijek sa šećerom zakuhajte a ostalu polovicu pomješajte dobro sa brašnom pa dodajte u zakuhano
mlijeko i miješajte dok se ne zguse.
U hladno dodajte izmiksani margarin.
7.
Namažite prvu koru pa poklopite drugom i stavite u frižider da se dobro ohladi.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar