ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

Alpe.


Sastojci
Za tijesto:
1/2 l vode
250 grama maslaca ili margarina
280 grama brašna
9-10 manjih jaja

Krema:
1 litra mlijeka
5 žlica brašna
5 žlica gustina



300 grama šećera
3 vrećice vanili šećera
375 grama maslaca ili margarina

Priprema
1.
Zakuhajte vodu sa margarinom dok se margarin ne rastopi.

2.
Dodajte brašno i mješajte par minuta, pa stavite da se ohladi.

3.
U ohlađenu smjesu dodajte jedno po jedno jaje.
Smjesa mora biti gusta kao za kuglof, ne smije biti tekuća.

4.
U protvan veličine otprilike 35×25 stavite prek papir pa namažite pola smjese.

5.
Pecite na 180 stupnjeva 30-35 min. Ispecite i drugu koru.

6.
Za kremu pola mlijek sa šećerom zakuhajte a ostalu polovicu pomješajte dobro sa brašnom pa dodajte u zakuhano



mlijeko i miješajte dok se ne zguse.
U hladno dodajte izmiksani margarin.

7.
Namažite prvu koru pa poklopite drugom i stavite u frižider da se dobro ohladi.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar