nedjelja, 23. srpnja 2017.

Djulbastije(ćufte u sosu)



Djulbastije,faširke u sosu,ćufte u sosu,postoji mnogo naziva za ovo jelo koje se odomaćilo u mojoj kuhinji i često se pravi,sa tim da je ovo pojednostvaljen recept i veoma se brzo završava.prijatno!



Sastojci
400 gr svinjskog mlevenog mesa
500 gr krompira
2 velike glavice crnog luka
1 jaje
vegeta
biber
500 ml mleka
70 gr brašna
so



Priprema
1.
U činiju staviti meso,izrendati krompir i dodati u činiju,iseći luk i dodati ga u smesu i na sve to dodati jaje i začine.
Sve to rukama dobro izmešati da se sjedini,i  rukama praviti ćufte i uvaljati ih u brašno,najbolje bi bilo ostaviti ih pola sata da se malo stisnu.
Peći ih na vreloj masti par minuta sa obe strane,ali samo malo da se ispeku(ne previše).
Takve ćufte ubaciti u pleh u kom ćete ih peći(najbolje keramički ili zemljani).
Na ulju ispržiti brašno da požuti i dodati mleko,mešati žicom dok se skroz ne zgusne.Preliti ćufte sa ovim bešamelom i na to sve dodati neutralnu pavlaku.Peći pola sata na 200 stepeni.
Tagovi
fasirketurska-kuhinjamesocufteturskaglavna-jelapolpete...prikaži sve

izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar