ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

GRANDISIMO TORTA


Lesnik, cokolada i kafa!!!!!

SASTOJCI
KORA:
18 belanaca
18kasika secera
24kasika mlevenih lesnika
3kasike brasna
6kasika kakaoa

FIL:
18 zumanaca
250g secera u prahu
2 margarina



100g seckanih lesnika
100g topljene cokolade
2kasicice kafe
400ml slatke pavlake

GLAZURA:
300ml slatke pavlake
300g cokolade

PRIPREMA
KORA
Umututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru.

Ispeci jos 2 ovakve kore.

FIL
Umutiti 18 zumanaca i 250g secera u prahu i staviti fil da se kuva na pari.

Skuvani fil ohladiti i dodati u umucena 2 margarina.Dobro sjediniti fil i margarin.

Fil podeliti na tri dela:

u 1. dodati 100g otopljene cokolade,
u 2. dodati 100g seckanog lesnika,

u 3. dodati 2 kasicice kafe.

Umutiti 400ml slatke pavlake.

FILOVANJE
Na prvu koru naneti fil sa cokoladom,pa preko njega polovinu slatke pavlake,pa druga kora,pa fil sa lesnikom,pa druga



polovina slatke pavlake,pa treca kora i na nju staviti fil sa kafom.

GLAZURA
Ganache krem:
slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati cokoladu i mesati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu!

POSLUŽIVANJE
Posluziti uz osmeh i soljicu kafe :)
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar